tiistai 5. huhtikuuta 2011

Itämainen makaronilaatikko

Törmäsin vielä käyttämättä jääneeseen reseptiin, jonka tässä kerran nappasin talteen jostain lehdestä (en muista enää mistä). Sanat "itämainen" ja "makaronilaatikko" samassa otsikossa kuulosti niin hullulta yhdistelmältä, että pakkohan tätä oli lähteä testaamaan ;) Tässä ruuassa siis tuikitavallinen makaronilaatikko kohtaa kookoksen ja vihreän curryn! 

Alkuperäisen ohjeen mukaan 2 rkl mietoa currytahnaa riittäisi, mutta koemaistelun jälkeen päätin tuplata määrän. Kyllä se curry saa maistua kunnolla kun sitä kerran laitetaan ;) Tästä tuli lopulta ihan kivaa vaihtelua tavanomaiseen arkiruokaan.

Itämainen makaronilaatikko:
400 g jauhelihaa
1 iso sipuli
1/2 rkl öljyä
2-4 rkl mietoa currytahnaa
1 tl suolaa
6 dl täysjyvämakaronia
2 munaa
2 dl kookosmaitoa 
3 dl maitoa
juustoraastetta

Ruskista jauheliha ja kuutioidut sipulit paistinpannulla pienessä tilkassa öljyä. Lisää currytahna ja suola. Kiehauta samalla makaroneja hetki, älä kuitenkaan aivan kypsiksi. Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki ja lisää maidot. Kaada makaronit ja liha uunivuokaan, sekoita ja kaada päälle munamaito. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista uunin alatasolla 200 asteessa 40 minuuttia. 

Makaronilaatikkoa itämaisella otteella

PS. Reseptin olin näköjään poiminut Me Naisista. Tuolla myös muutama muu tuunattu versio makaronilaatikosta :)

1 kommentti:

  1. Ihnalta tuntuvia reseptejä :) sekä rahka, että makaroonilåda. Täytyypä kokeilla...toi rahka ois varmaan kiva pääsiäisherkku. Mä bongasin Tukholman kuvausreissulla ihanan jogurttireseptin. Laitan ohjeen blogiini, kun seuraavan kerran teen sitä. LoL, Mama

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...