keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Hoisin ja chililohi

Olen rakastunut hoisinkastikkeeseen! Se on meidän keittiön yksi vakiomauste, me kun tykätään kaikesta itämaisesta. Hoisinkastiketta
käytettiin tämän lohen marinadissa ja hyvin sopi siihenkin :) Chililohen resepti löytyi Sara La Fountainin värikkäästä kirjasta Passion for Food ja oli ehdottomasti kokeilemisen arvoinen. Tässä resepti hieman muunneltuna. Alkuperäisessä oli persiljan sijaan korianteria, mulla se unohtu kauppalistalta :/

Chili-lohi (4:lle) 
1 kg lohta 
4 rkl hoisinkastiketta 
1 rkl soijakastiketta 
2 tl inkivääriä 
1,5 rkl sweet chili -kastiketta 
2 rkl misotahnaa 
1/2 punainen chili 
persiljaa 
kevätsipulia 

Sekoita maustekastikkeen ainekset keskenään ja valele lohen pinta sillä. Laita lohi uuniin 170 asteeseen 20 minuutiksi tai kunnes kala on kypsä. Pilko puolikas chili renkaiksi ja poista siemenet. Silppua sipuli ja persilja ja ripottele ne chilin kanssa lohen päälle ennen tarjoilua riisin kanssa.

Chililohi á la Sara ja á la Liinu

1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...