sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Blinit

Blinit, ne on sellaista ruokaa, jota toisinaan tekee intohimoisesti mieli. Mutta syömällä niitä liikaa tulee ähky ja inhotus..bliniöverit siis. Noh, tällä kertaa vältyttiin onneks övereiltä ;)

Lisäkkeinä blinien kanssa meillä oli perinteisesti mätiä, smetanaa ja silputtua sipulia sekä suolakurkkua ja juoksevaa hunajaa. Suolakurkku ja hunaja on kyllä ihan huippu yhdistelmä! 

Blinit tarjotaan kuumina, mielellään suoraan pannulta

Tein blinit tällä kertaa eri reseptin mukaan kuin ennen. Tämä resepti löytyi Tervetuloa meille -kirjasta. Nyt olikin eka kerta kun tein jotain tämän kirjan ohjeiden mukaan, vaikka kirja on ollut mulla jo pari vuotta. Oli jo korkea aika siispä.

Blinit (4:lle):
1,5 dl maitoa
10 g hiivaa
1 dl tattarijauhoja
2,5 dl vehnäjauhoja
1/2 plo olutta
1/2 tl suolaa
1/2 dl voisulaa
2 munankeltuaista
4 munanvalkuaista

Murenna hiiva 37 asteisen maidon sekaan. Lisää tattarijauhot ja 1 dl vehnäjauhoja (loput 1,5 dl lisätään myöhemmässä vaiheessa). Anna sakeahkon taikinan käydä useampi tunti tai mielellään yön yli huoneenlämmössä. Lisää tämän jälkeen olut, suola, voisula, loput vehnäjauhot ja keltuaiset. Anna taikinan taas käydä hetki. Vaahdota sillä aikaa valkuaiset ja lisää ne taikinaan. Kuumenna voi blinipannulla ja paista noin 1 cm paksut blinit molemmin puolin. Saat blineistä rapsakampia kun paistat kummankin puolen kahteen kertaan. Tarjoa kuumana lisäkkeiden kera alku- tai pääruokana.

Blinitaikina kannattaa valmistella päivää ennen, sillä sen olisi hyvä levätä yön yli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...