maanantai 30. toukokuuta 2011

Toscanan auringon alla

Toscanassa kaikki tuntuu ja varsinkin maistuu astetta ihanammalta ;) Italian reissulla majailimme muutaman päivän Toscanan alueella täysin omassa rauhassa :) Läheltä ikivanhaa kylää nimeltä Monteriggioni, mutkaisen hiekkatien päästä löytyi syrjäinen, mutta aivan ihastuttava majatalo Antico Borgo Boggiarello. Voin suositella tätä majapaikkaa kaikille...tai ainakin niille, jotka reissaavat auton kanssa (muuten sinne
pääsy on vähän hankalaa).

Hurmaava majapaikkamme

Meilläkin oli siis kaara käytössä, vuokrasimme sen Sienasta. Autoilu onkin paras tapa tutustua Toscanaan, sillä auton kanssa voi kätevästi tehdä pieniä päiväreissuja lähikyliin. Tuolla tietkin on niin kauniita mahtavine maisemineen, että autossa istuminenkin on jo nautinto :)

Yhtenä päivänä teimme retken kukkulan päälle rakennettuun San Gimignanoon. Tämä UNESCOn maailmanperintökohteeksikin luokiteltu pikkukaupunki on tunnettu erityisesti torneistaan, joita aikanaan oli lähes sata. Nykyään niistä enää 14 on pystyssä komistamassa kaupunkia...

San Gimignano on kuuluisa vanhoista torneistaan

Kaupungin pikkukatuja kierrellessä poikkesimme lounaalla erinomaiseksi osoittatuneessa ravintolassa nimeltään I Quattro Gatti. Ravintolan takapihalle aukesi ihanan vehreä terassi. Tässä "neljän katin" ravintolassa tarjottiin paitsi herkullinen antipastolajitelma, myös onnistunut parsarisotto.

Herkkulounas tunnelmallisella sisäpihalla :)

Antipastolautasen kohokohta oli ehdottomasti villisikalihapullat. Ne oli tosi maukkaita! Villisikaa tarjottiinkin tossa kaupungissa lähes kaikkialla. Kadut oli täynnä pikkuputiikkeja, jotka tarjosivat villisikaa eri muodoissa niin syötäväksi kuin matkamuistoksikin. Jätin kuitenkin sen täytetyn villisian pään odottelemaan jotain innokkaampaa turistia ;)

San Gimignanon tunnelmia
Kaupungin reunalta avautui mahtavat maisemat! Kumpuista maastoa jatkui silmänkantamattomiin. Sää oli ihana ja päivä kokonaisuudessaan oikein onnistunut :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...