tiistai 6. syyskuuta 2011

Jamie Oliverin sienipasta

Tämä on ollut jo muutaman vuoden mun syksyinen suosikkipasta. Jamie Oliverin käsialaa oleva resepti on alun perin äitini bongaama, muistaakseni jostain ruokaohjelmasta :)

Herkkupasta herkkukantarelleista

Metsäsienipasta (4:lle)

300 g metsäsieniä
3 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi hyvin hienonnettuna
1-2 pientä punaista chiliä hyvin hienonnettuna
suolaa
mustapippuria
1/2 sitruunan mehu
500 g tagliatellepastaa
kourallinen raastettua parmesania
kourallinen tuoretta persiljaa karkeana silppuna
50 g suolatonta voita

Puhdista sienet ja murra ne palasiksi. Kaada öljy hyvin kuumaan pannuun ja lisää sienet öljyyn. Paista ne nopeasti kerran pari käännellen ja lisää sen jälkeen valkosipuli, chili ja suolaa (mausta vain kevyesti). Paista sieniä vielä 4-5 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Käännä lämpö pois ja purista sienien päälle sitruunamehu. Sekoita ja mausta vielä suolalla ja pippurilla. Keitä pasta (al dente) ja valuta hyvin. Kumoa pasta sienien joukkoon ja ripottele pinnalle parmesani, persilja ja voi. Sekoita, jotta sienien maut imeytyvät myös pastaan. Kumoa pasta tarjoilukulhoon ja kaavi mukaan pienet sienenpalat pannusta. Ripottele pinnalle vielä hieman persiljaa ja parmesania.

8 kommenttia:

  1. Kiitos vaan hyvästä reseptistä :) Tästä on tullut ikisuosikki!

    VastaaPoista
  2. Oijoi näyttää ja kuulostaa taas tosi hyvältä!! Tuli muuten mielee et ootko viel hankkinu sitä kirjaa mitä suosittelin?
    Tällä viikolla muuten Rolfy pääs käyttöön ;DD Se on ihana! Ja ihan tarpeeks hyvä meille :) Kutsutaan teiät taas joku pv kahville kun koti on ihan vlmis :) Ps. Ostettiin toissapäivänä Jukkapalmu! Sen nimi on Jorma ja se tuo niin kodikkaan olon :D

    VastaaPoista
  3. Hahaa, kiva että Pikku-Rolfy on päässy heti tositoimiin :D Ja onnea uudelle perheenjäsenelle, odotan innolla että pääsen tutustumaan tarkemmin Jormaan ;)

    Ja kyllä, mähän menin sitten hankkimaan sen kirjan! En oo kyllä vielä testannut siitä mitään reseptiä, mutta ajattelin tehä teille siitä jotain sitten kun tuutte käymään..eli millon tuutte? :) Mä laitan sulle päiväehdotuksia tulemaan tänään illemmalla!

    VastaaPoista
  4. Jorma on kyllä niin meiän silmäterä ;)!

    Awww ihanasti ajateltu Kerttu, oot ihanin! :P No, meillähän ei tietääkseni ole mitään pe (teillä kyl varmaan on jo?? kun ootte niin meneviä ihmisiä:D), eikä la päivällä (tietysti tarkistan joonakselta vielä). Ens viikolla mulle ainakin käy oikeestaan mikä tahansa päivä koulun jälkeen illalla. Joo laita vaan ehdotuksia tulemaan :)

    VastaaPoista
  5. Hei kiva, tän viikon perjantai käy meillekin! Käviskö että tuutte seiskalta? :)

    VastaaPoista
  6. Joo sopii hyvin! :) nähään siis sillon. Ja ymmärsinkö nyt oikein, eli ei tartte syödä ennen kun tullaan? :D?..

    VastaaPoista
  7. Jee, perjantaina nähään! Ja joo, kannattaa tulla nälkäisenä ;)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...