Perus pikkuleipätaikinaan voi lisätä täytteitä maun mukaan |
Päärynä-manteli-suklaa pikkuleivät:
5,5 dl vehnäjauhoja
5,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1,5 dl tomusokeria
300 g kylmää voita
1 rkl kylmää vettä
100 g Fazerin mantelilla ja päärynällä
maustettua tummaa suklaata
n. 1 dl mantelirouhetta
maustettua tummaa suklaata
n. 1 dl mantelirouhetta
Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja tomusokeri kulhossa. Kuutioi kylmä voi pieniksi kuutioiksi ja nypi sormin jauhoseokseen. Lisää vesi ja vaivaa seos nopeasti taikinaksi. Nosta taikina jääkaappiin tunniksi. Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi ja vaivaa se mantelirouheen kanssa taikinan sekaan. Pyöritä taikinasta pieniä palloja ja paina ne litteiksi leivinpaperilla päällystetylle pellille. Kypsennä pikkuleipiä 175 asteisen uunin keskiosassa 10-15 minuuttia kunnes ne ruskistuvat hieman.
Ennen ja jälkeen uunin |
Herkullista ystävänpäivää kaikille :)
Nam!:) se fazerin päärynä tumma suklaa on muuten ihan mun lempparia! Se on niiin hyvää!! Niin ja hyvää ystävänpäivää nyt vähän myöhässä :)
VastaaPoistaMä en ollu aikasemmin sitä sulkaata ostanutkaan, mut hyvää oli! Nyt päärynän ja suklaan yhdistelmän innoittamana aattelin tässä joku kerta kokeilla sellasta yhtä päärynäsuklaakakkua...katotaan mitä siitä tulee :)
VastaaPoista