maanantai 13. helmikuuta 2012

Ystävänpäivän pikkuleivät

Huomisen ystävänpäivän kunniaksi päätin tänään leipoa. Testiin pääsi uusin kirjahankintani, eli reseptin nappasin Pala kakkua -kirjasta. Tosin ihan kirjan ohjeen mukaan en näitä pikkuleipiä tehnyt, sillä oli mentävä niillä aineksilla mitä kaapista sattui löytymään :) Täytteenä käytin Fazerimantelilla ja päärynällä maustettua tummaa suklaata. Sopi kivasti näihin pikkuleipiin!

Perus pikkuleipätaikinaan voi lisätä täytteitä maun mukaan

Päärynä-manteli-suklaa pikkuleivät:

5,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1,5 dl tomusokeria
300 g kylmää voita
1 rkl kylmää vettä
100 g Fazerin mantelilla ja päärynällä
maustettua tummaa suklaata
n. 1 dl mantelirouhetta

Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja tomusokeri kulhossa. Kuutioi kylmä voi pieniksi kuutioiksi ja nypi sormin jauhoseokseen. Lisää vesi ja vaivaa seos nopeasti taikinaksi. Nosta taikina jääkaappiin tunniksi. Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi ja vaivaa se mantelirouheen kanssa taikinan sekaan. Pyöritä taikinasta pieniä palloja ja paina ne litteiksi leivinpaperilla päällystetylle pellille. Kypsennä pikkuleipiä 175 asteisen uunin keskiosassa 10-15 minuuttia kunnes ne ruskistuvat hieman.

Ennen ja jälkeen uunin

Herkullista ystävänpäivää kaikille :)

2 kommenttia:

  1. Nam!:) se fazerin päärynä tumma suklaa on muuten ihan mun lempparia! Se on niiin hyvää!! Niin ja hyvää ystävänpäivää nyt vähän myöhässä :)

    VastaaPoista
  2. Mä en ollu aikasemmin sitä sulkaata ostanutkaan, mut hyvää oli! Nyt päärynän ja suklaan yhdistelmän innoittamana aattelin tässä joku kerta kokeilla sellasta yhtä päärynäsuklaakakkua...katotaan mitä siitä tulee :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...