tiistai 23. lokakuuta 2012

Karitsanlihapullia ja tsatsikia

Tilasimme jokin aika sitten puolikkaan karitsan Määtilalta. Mukana oli yksi paketti karitsan jauhelihaakin. Siitä tein herkullisia lihapullia. Ja lihapullien kaveriksi tsatsikia. 


Karitsanlihapullat
500 g karitsan jauhelihaa
1/2 dl korppujauhoja
1 pss sipulikeittoaineksia
2 dl kermaviiliä¨
1 kananmuna
1 iso sipuli
4 valkosipulinkynttä
nippu tuoretta rosmariinia
nippu tuoretta minttua

Sekoita korppujauhot ja sipulikeittoainekset kermaviiliin ja anna turvota hetki. Hienonna valkosipuli, sipuli ja yrtit ja sekoita ne jauhelihan ja kananmunan kanssa. Lisää kermaviiliseos hyvin sekoittaen. Pyörittele taikinasta pieniä pyöryköitä ja asettele ne uunipellille. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Tsatsiki
1 kurkku
4 dl turkkilaista jugurttia
2 valkosipulinkynttä
tuoretta minttua
mustapippuria
suolaa

Raasta kurkku ja laita raaste siivilään. Ripottele kurkkuraasteen päälle hieman suolaa, sekoita ja anna kurkun nesteiden valua pois. Sekoita kurkkuraaste jugurtin sekaan. Sekoita joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet ja mintunlehdet. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna tsatsikin tekeytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan ennen tarjoilua.

7 kommenttia:

  1. Me ollaan joskus tilattu puolikas poro. Eipä ole tullut mieleen karitsa! Herkullisen näköisiä kreikkalaisia(?) pullia. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, porostakin sais loihdittua vaikka mitä herkkuja! Jep, kreikkalaisiksi näitä vois hyvinkin kutsua. Ja siitä tulikin mieleen, että lihapullataikinan joukkoon olisi varmasti sopinut hyvin myös fetamuruset :)

      Poista
  2. Onnistuin nyt jo toiseen kertaan hävittämään kommentin julkaistessani sitä puhelimen kautta :/ En tiedä mikä siinä on...ensin ei tapahdu mitään ja kun koittaa uudelleen niin ilmoittaa vaan, että kommenttia ei enää ole. Eikä sitä täällä tosiaan näy. Onko muilla ollut vastaavia ongelmia mobiilin kanssa?
    Tällä kertaa hävisi Rouva Koon (http://rouvakooblog.blogspot.fi/) jättämä kommentti:
    "Nam, että kuulostaa hyvältä! Ehtisköhän vaikka viikonloppuna kokeilla :)"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja kyllä, kokeile ihmeessä :) Karitsan liha ja tuoreet yrtit tuo kivaa vaihtelua muuten niin tavanomaisiin lihapulliin!

      Poista
    2. Vielä ei tänä viikonloppuna "ehditty" testaamaan, mutta pääsevät kyllä kokeilulistalle :)

      (en kyllä osaa sanoa tohon mobiiliongelmaan mitään.. :( )

      Poista
  3. En oo ikinä tienny et tsatsikin teko on noin helppoa! :D ehkä jopa mun (surkeimman kokin koskaan) kannattaa kokeilla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helppoahan se on :) eikä tota minttuakaan oo välttämätöntä laittaa. Kokeile ihmeessä, hyvää tulee! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...