tiistai 14. kesäkuuta 2011

Ratatouille

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Tämä pätee myös toisin päin eli kun suunnittelu jää puolitiehen, valmista ei meinaa tulla millään.

Pastanjauhantaa-blogin innoittamana päätin tehdä ratatouillea ja muiden kiireiden keskellä luettelin puhelimessa kauppaa kohti suuntaavalle miehelleni tarvittavat ainekset ulkomuistista. Kun ruoan valmistus alkoi, huomasin tomaattien puuttuvan kokonaan. No höh, kokeiliskohan ilman tomaatteja vai laittaisko purkista aurinkokuivattua tomaattia? Ai mutta sipulitkin puuttuu! Pakko tehdä siis uusi kauppareissu...

Pienten vastoinkäymisten kautta ratatouille lopulta kuitenkin valmistui. Nälkä oli ehtinyt kasvaa jo niin suureksi, että iso pannullinen kasviksia grillattujen maissien ja lihojen kanssa hävisi hetkessä :)

Ratatouille onnistuu parhaiten kun maltat kypsentää kasvikset erikseen

Ratatouille (2:lle)

1 pieni munakoiso
suolaa
1 kesäkurpitsa
1 punainen paprika
2 sipulia
3 tomaattia
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
1/4 tl sokeria
lehtipersiljaa
mustapippuria
basilikanlehtiä

Leikkaa munakoisot noin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja ripottele viipaileille suolaa. Jätä munakoisoviipaleet "itkemään" noin puoleksi tunniksi (ja juokse sillä välin hakemassa kaupasta puuttuvat ainekset), jonka jälkeen pyyhi viipaleista tihkunut neste talouspaperillaKiehauta kokonaiset tomaatit, jäähdytä kylmän veden alla, kuori ja kuutioi ne. Viipaloi kesäkurpitsat, suikaloi paprikat, leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi ja hienonna valkosipuli. Kuumenna öljy pannussa ja ruskista ensin munakoisoviipaleet. Nosta ne talouspaperille valumaan ja ruskista sen jälkeen kesäkurpitsat. Siirrä nekin valumaan ja ruskista vielä paprikat. Siirrä paprikat pois ja kypsennä sipulit pehmeiksi ruskistamatta niitä. Sekoita sipulin joukkoon tomaatit, valkosipuli, sokeri, ja silputtu persilja ja anna niiden hautua hiljaisella lämmöllä puolisen tuntia. Lisää joukkoon kaikki erikseen kypsennetyt kasvikset, sekoita varovasti ja anna hautua vielä viisi minuuttia.
Mausta lopuksi suolalla, pippurilla ja silputulla basilikalla. 

4 kommenttia:

  1. Oi, ihanan näköstä! mut vaikuttaa aikaavievältä valmistaa :DD...

    VastaaPoista
  2. Joo, onhan se kun joutuu erikseen noita ruskistelemaan..ja erityisesti jos joutuu kesken kaiken käydä kaupassakin ;)

    VastaaPoista
  3. haha:DD Miks ne muuten pitää ruskistaa erikseen?

    VastaaPoista
  4. No niistä tulee vaan parempia ;) kai se johtuu siitä, että sitten jokaista kasvista voi paistella just sille sopivan ajan, ne kun kuitenkin kypsyy & ruskistuu vähän eri nopeudella. Ja toisekseen pitäs olla aika tosi iso pannu jos meinais ruskistaa kaikki kerralla...

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...