Parsa maistuu Hollandaise-kastikkeen kanssa |
Parsan valmistaminen on helppoa ja kypsentäminen ei vie kuin muutaman minuutin. Parsan keittoa varten on olemassa korkea ja kapea parsakattila, mutta mielestäni sen käyttö ei ole ollenkaan välttämätöntä. Yhtä hyvin parsat voi keittää isossa kattilassa tai kasarissa, jonka pohjalle parsat mahtuvat makaamaan suorina.
Parsan keitto-ohje:
Parsan keitto-ohje:
vihreää parsaa
vettä
suolaa
sokeripala
sitruunamehua
Katkaise vihreän parsan puumainen osa taittamalla parsaa tyvestä varovasti. Parsa katkeaa itsestään oikeasta kohdasta. Vihreää parsaa ei tarvitse kuoria, sillä kuori on yleensä riittävän ohut. Keitä vettä sen verran, että parsat juuri ja juuri peittyvät. Jos käytössäsi on parsakattila, jossa parsat ovat pystyasennossa, riittää että vettä on hieman yli puolen välin. Lisää kiehuvaan veteen 1-2 tl suolaa ja yksi sokeripala vesilitraa kohti sekä muutama tippa sitruunan mehua.
Keitä parsoja 2-5 minuuttia. Keittoaika riippuu parsojen paksuudesta.
Keitä parsoja 2-5 minuuttia. Keittoaika riippuu parsojen paksuudesta.
Perinteisesti parsa siis keitetään, mutta kesällä sen voi yhtä hyvin valmistaa grillissä. Tällöin vihreätkin parsat kannattaa kuoria. Pekoni toimii grillatun parsan kanssa hyvin, joten sitäkin kannattaa kokeilla :)
Grillattu parsa:
parsaa
oliiviöljyä
suolaa
(pekonia)
Kuori parsat ohuesti ja katkaise niiden puumainen tyvi pois. Valele parsat öljyllä ja kietaise halutessasi pekonisiivu parsan ympärille. Grillaa välillä käännellen viidestä kymmeneen minuuttia. Mausta lopuksi kevyesti suolalla.
Ihanan näkönen annos! :) en tiiä oonko ikinä maistanu tota tollast parsaa :D Ainii, tehtii yks pv mun kaverin kans kananuudeliwokkii sun blogin innoittamana! ;) Ja oli tooooosi hyvää:)
VastaaPoistaSuosittelen kyllä tota vihreetä parsaa, kannattaa siis testata :) Vielä taitaa tänä kesänäkin ehtiä, vaikka parsakausi alkaa kohtapuolin olla jo ohi..
VastaaPoistaJee, kiva että teilläkin oli hyvät wokkailut :)