lauantai 26. maaliskuuta 2011

Istutuspuuhia

Tänään kaivoin multapussit esiin ja pistin siemeniä itämään pientä parvekepuutarhaani varten :) Odotettavissa kesän mittaan on muun muassa paprikoita ja pensastomaatteja sekä yrttejä, kuten basilikaa ja ruohosipulia. Viime kesänä tomaatin taimet kylläkin suuttui jostain enkä loppujen lopuksi saanut yhtään tomaattia, mutta ehkä tänä vuonna vähän paremmalla menestyksellä! Luulen, että tomaateilla oli viime vuonna liian pieni ruukku..

Tomaatin, paprikan ja yrttien siemenet saavat itää pienissä ruukuissa

Jotta kaikkea ei tarvitse odottaa kesään asti, istutin myös kaupasta ostetun basilikan isompaan ruukkuun. Näin siitä on iloa pitkäksi aikaa, kunhan muistaa latvoa sitä säännöllisesti.

Laiton myös lehtisalaattia itämään ruukkuun. Saa nähdä tuleeko niistä mitään, sillä siemenpussi löytyi kaapin perukoilta ja pussin kylkeen printattu päiväys kertoi siementen nähneen jo parhaat päivänsä..

Salaattia ja basilikaa

Tarkoituksena oli pistää tänään myös herneenversoja kasvamaan, mutta unohdin tietty eilen laittaa herneet veteen yöksi.. Siispä laitoin herneet nyt vasta veteen ja istuttaminen jäi huomiseksi.

Herneet liotetaan yön yli 

Sain kerran lahjaksi tällaisen söpön Heart Garden -istutussetin. Laitoinpa senkin nyt samalla kasvuvalmiuteen :) Idea on mun mielestä aika kiva, pakkauksessa tulee mukana kaikki tarvittava: soraa astian pohjalle, multa ja timjamin siemenet. Itse pakkaus toimii istutusalustana ja laittamalla kannen päälle rasia muuttuu pieneksi kasvihuoneeksi, mikä luo ihanteelliset olosuhteet siemenille itää :)

Tässä tulee sydämellä kasvatettua timjamia!

2 kommenttia:

  1. No jopas sulle tulee paljon vihreää!:) Toivottavasti kaikki onnistuu.:)

    VastaaPoista
  2. Joo, toivotaan parasta että tulee paljon satoa :) Paprikat ja yrtit ainakin ennen menestynyt ihan hyvin parvekkeella! Mutta jos tällä kertaa noi tomaatitkin onnistuis.. ;)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...