Terijakilohi (2:lle):
400 g lohifileetä
öljyä paistamiseen
4 rkl japanilaista soijaa
2 rkl valkoviiniä
1 rkl öljyä
1 tl sokeria
Sekoita marinadin ainekset keskenään ja anna lohen maustua puolisen tuntia. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista lohi molemmin puolin kohtalaisella lämmöllä. Lohen pinta saa tummua kunnolla, niissä saa olla lähes palaneita kohtia! Vähennä lämpöä ja sivele marinadia lohen pinnalle. Kun pinta kuivunut, sivele uudelleen. Toista tämä 2-3 kertaa.
Nuudelilisäke:
2:lle hengelle nuudelia (itse käytin porkkananuudelia)
400 g lohifileetä
öljyä paistamiseen
4 rkl japanilaista soijaa
2 rkl valkoviiniä
1 rkl öljyä
1 tl sokeria
Sekoita marinadin ainekset keskenään ja anna lohen maustua puolisen tuntia. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista lohi molemmin puolin kohtalaisella lämmöllä. Lohen pinta saa tummua kunnolla, niissä saa olla lähes palaneita kohtia! Vähennä lämpöä ja sivele marinadia lohen pinnalle. Kun pinta kuivunut, sivele uudelleen. Toista tämä 2-3 kertaa.
Lohen kaveriksi tein nuudelilisäkkeeen, johon pistin mm. ituja ja kevätsipulia näin kevään (?) kunniaksi :)
Nuudelilisäke:
2:lle hengelle nuudelia (itse käytin porkkananuudelia)
1 iso tai 2 pientä salottisipulia
2 vartta kevätsipulia
2 dl Mungpavun ituja
1 rkl soijaa
öljyä
maapähkinöitä
Keitä nuudelit väljässä vedessä (ei kuitenkaan ihan kypsäksi) ja kaada vesi pois. Lorauta vähän oljyä kuumalle wokpannulle ja wokkaa nuudeleita, pilkottuja sipuleita ja ituja muutaman minuutin ajan. Lisää lopuksi soija ja ripottele annosten päälle maapähkinöitä.
Porkkananuudelit maustettiin iduilla ja sipuleilla |
Terijakilohi sai kaverikseen pähkinöillä kruunattua nuudelilisäkettä |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti