sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Terijakilohi ja nuudelilisäke

Tänä viikonloppuna meillä syötiin kalaa, tarkemmin sanottuna lohta. Tein lohen tällä kertaa itämaiseen tyyliin. Ihanan terijakilla maustetun lohen resepti löytyy isovanhempieni tekemästä Johdatus kiusaukseen: Viiden tähden kotikeittiö -kirjasta. Oon tehnyt tätä ennenkin (ja onnistunut joskus myös paremmin). Mutta ei tästä huono tullut nytkään..kuitenkin lohi saisi olla vielä tummempi pinnasta. Ite vähän oikasin tota tehdessä ja sen huomas lopputuloksesta: ihana hieman jopa karamellisoitunut pinta jäi uupumaan ;)

Terijakilohi (2:lle):
400 g lohifileetä
öljyä paistamiseen
4 rkl japanilaista soijaa
2 rkl valkoviiniä
1 rkl öljyä
1 tl sokeria


Sekoita marinadin ainekset keskenään ja anna lohen maustua puolisen tuntia. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista lohi molemmin puolin kohtalaisella lämmöllä. Lohen pinta saa tummua kunnolla, niissä saa olla lähes palaneita kohtia! Vähennä lämpöä ja sivele marinadia lohen pinnalle. Kun pinta kuivunut, sivele uudelleen. Toista tämä 2-3 kertaa.


Lohen kaveriksi tein nuudelilisäkkeeen, johon pistin mm. ituja ja kevätsipulia näin kevään (?) kunniaksi :)

Nuudelilisäke:
2:lle hengelle nuudelia (itse käytin porkkananuudelia)
1 iso tai 2 pientä salottisipulia
2 vartta kevätsipulia
2 dl Mungpavun ituja
1 rkl soijaa
öljyä 
maapähkinöitä

Keitä nuudelit väljässä vedessä (ei kuitenkaan ihan kypsäksi) ja kaada vesi pois. Lorauta vähän oljyä kuumalle wokpannulle ja wokkaa nuudeleita, pilkottuja sipuleita ja ituja muutaman minuutin ajan. Lisää lopuksi soija ja ripottele annosten päälle maapähkinöitä.

Porkkananuudelit maustettiin iduilla ja sipuleilla

Terijakilohi sai kaverikseen pähkinöillä kruunattua nuudelilisäkettä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...