torstai 10. maaliskuuta 2011

Oliivilla maustetut lihapullat

Tein tällä kertaa lihapullia tällasen jättisatsin, niin jää syötävää myös viikonlopuksi :) Sekaan heitin jääkaapista löytyneitä Kalamata-oliiveja ja meinasin lisätä aurinkokuivattua tomaattiakin, mutta jätin kuitenkin viimemetreillä laittamatta.

Lihapullat:
800 g jauhelihaa
1-2 sipulia
2 valosipulin kynttä
4 kananmunaa
1 dl korppujauhoja
1 pss ranskalaisen sipulikeiton aineksia
2 dl vettä
1 dl Kalamata-oliiveja
persiljaa
suolaa
mustapippuria

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. 
Silppua sipulit. Poista oliiveista kivet ja viipaloi oliivit. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Muotoile ruokalusikalla mieleisesi kokoisia ja mallisia pullia leivinpaperilla suojatulle uunipellille.
Paista uunissa 15-20 minuuttia.

Kalamata-oliivit tuo lihapulliin kivan lisän

Tämä on helppoa: kaikki ainekset vaan sekaisin...

Valmista!

Tän ohjeen mukaan lihapullia tulee 2 pellillistä, toinen valmistuu kätevästi ruokailun aikana :) Toki pyörykät voi pyöräyttää käsinkin, mutta ite suosin tota "lusikkamenetelmää" ainakin silloin, kun lihapullat tulee ihan vaan oman väen syötäväksi eikä mallin kanssa oo niin just. Eipähän kädet sotkeennu. 

Nämä lihapullat syötiin meillä kermaisen kastikkeen ja täysjyväspagetin kanssa, maistui kyllä!

5 kommenttia:

  1. Oi, hyvä idea nuo oliivit! Mä olen itse tosi huono kokeilemaan mitään juttuja, suoraan vaan reseptistä aina teen.
    Nyt tuli nälkä!:D

    VastaaPoista
  2. Nam! kuulostaa ja näyttää niin hyvältä..

    VastaaPoista
  3. Joo, lihapullat on siinä mielessä hyvä keksintö, että niihin voi laittaa mitä ikinä kekesii niin aina tulee hyviä ;) Esim. jos jääkaapista löytyy jo vähän nahistunut paprika, tomaatti tms. niin sekaan vaan! Melkein mikä vaan esim. suolakurkkukin toimii kivasti :)

    VastaaPoista
  4. Oi nami, aion kokeilla aivan varmasti!! :P Oon tääl espanjassa innostunu kokkaamisesta ja oon kehitellykki mitä erikoisempia kasviskastikkeita tms.:DD Ihanaa ku laitoit reseptinki tohon :PP

    VastaaPoista
  5. No niinpä, ei oo vaan ikinä tullut niin tehtyä. Tosin lasten kanssa pitää vähän miettiä ettei lemppariruokaa "pilaa" millään vahvan makuisella...:D

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...