lauantai 19. maaliskuuta 2011

Ahvenfileet ja kukkakaaligratiini

Tänä viikonloppuna saatiin ihana yllätys - iso läjä vastapyydettyjä ahvenia valmiiksi fileroituina! Noh, eipä tarvinnut miettiä mitä herkkuja kokkailtiin lauantai-illan iloksi :) Mulle neuvottiin, että fileet kannattaa paistaa pannulla ja sitä ennen pyöräyttää ruisjauhoissa. Ruisjauhoja meidän kaapista ei kuitenkaan löytynyt, joten korvasin ne hienoksi murennetuilla hapankorpuilla ja vehnäjauhoilla ;) Murensinpa sekaan vielä muutaman kaappiin jääneen suolakeksinkin.. Tässä ohje sen mukaan miten ite tällä kertaa tein:

Pannulla paistetut ahvenfileet:
Ahvenfileitä
2 hapankorppua
n. 8 kpl Carr's Black Olive Nibbles keksejä
n. 1/2 dl vehnäjauhoja
voita

Murskaa hapankorput ja keksit hienoksi esimerkiksi morttelilla. Sekoita
murut ja vehnäjauhot keskenään lautasella. Kuumenna voi pannussa. Pyörittele ahvenfileet jauholautasella ja paista pannulla. Laita fileet paistamisen jälkeen talouspaperin päälle, paperin imee liian rasvan pois. Ripottele päälle hieman näppisuolaa, sitruunan mehua ja tilliä maun mukaan.

Ahvenfileet kuorrutettiin ja paistettiin pannulla

Pannulla paistettujen ahvenien seuraksi tehtiin kukkakaaligratiinia ja vihersalaattia. Kukkakaaligratiinin tein Kotiruoka-kirjasta löytyneen ohjeen mukaan. Toi kirja on yks mun suosikeista: mitä ikinä onkin tekemässä niin sieltä löytyy aina sopiva resepti! ..ja kaiken lisäksi kirja on vieläpä kivan näkönen ;)

Ahvenfileet saivat seurakseen kukkakaaligratiinia


Herkullinen ateria kruunasi ahkeran päivän - tänään oli nimittäin kevätsiivouspäivä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...