torstai 21. heinäkuuta 2011

Ruokatorstai - heinäkuu

Heinäkuun ruokatorstaina tutustuttiin huhtikuussa avattuun Gaijiniin. Pohjois-Aasiaan keskittyvä Gaijin yhdistelee Japanin, Korean ja Pohjois-Kiinan ruokia modernilla otteella.

Gaijin vie modernille makumatkalle Pohjois-Aasiaan (lähde)

Gaijinissa syöminen on rentoa, sillä annokset on tarkoitettu jaettavaksi koko pöytäseurueen kesken. Kuitenkaan ihan kaikki annokset eivät tähän täysin soveltuneet..ainakaan kun meitä oli kuusi henkeä ja esimerkiksi simpukka-annoksessa vain neljä simpukkaa. Mutta joka tapauksessa mielestäni ajatus, että ruoka tilataan jaettavaksi, on kiva, sillä silloin pääsee maistelemaan monia eri juttuja :)

Alku- ja pääruokia ei tässä ravintolassa eritelty. Listalta sai valita eri annoksia ja niitä tippui pöytään sitä mukaan kun ne sattuivat keittiössä valmistumaan. Jälkiruoka toki tuotiin erikseen vasta muiden ruokalajien jälkeen :)

Itse maistelin mm. erilaisia dim sumeja (pieniä kiinalaisia täytettyjä nyyttejä), voikalaa, paistettuja kampasimpukoita, bulgogia (lihaa korealaisittain), gimchiä (korealaista tulista kaalilisuketta), grillattuja tiikerirapuja ja jälkkäriksi Geishaa, jossa oli maitosuklaata, mantelicremeä, paahdettuja manteleita ja karamellikrokanttia.

Odotukseni tätä ravintolaa kohtaan olivat korkealla, mutta täyttyivät kuitenkin erittäin hyvin :) Kaikki maistui erinomaisesti, palvelu pelasi (ehkä jopa hieman liian nopeasti!) ja yhdessä syöminen oli kivaa. Jos jotain kritiikkiäkin pitäisi antaa liittyisi se siihen, että paikka oli hieman ahdas ja musiikki ehkäpä turhan kovalla. Lisäksi tarjoilija olisi voinut annoksia tuodessaan vielä kerrata tarkemmin mitä oli tuomassa. Muutaman kerran jouduttiin nimittäin arvuuttelemaan mikä oli mitäkin :) Suosittelen kuitenkin kaikille aasialaista ruokaa rakastaville visiittiä Gaijiniin (pöytä kannattaa muuten varata hyvissä ajoin)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...