maanantai 22. elokuuta 2011

Lauantain menu

Lauantaina pari ystävää oli käymässä ja tehtiin porukalla ruokaa. Menu koostui kauden herkuista; kantarelleista ja marjoista. 

Sienistä tehtiin yksi iso piirakka käyttäen Mausteinen Manteli -blogista löytynyttä kantarelliquichen ohjetta. Tämä onnistuikin erinomaisen hyvin ja mieleen tuli heti myös muutamia muita variaatioita, joita täytyy tässä joku kerta kokeilla! Ensi kerralla taidan laittaa myös hieman enemmän sieniä. Oli nytkin hyvä, mutta ei haittaisi vaikka kantarelli maistuisi vielä vähän voimakkaammin :) Piirakan seuraksi tehtiin ihan vaan vihersalaattia, jonka päälle paahdettiin pinjansiemeniä. Alkupalaksi tehtiin ex tempore pieniä ruisleipäpalasia, joiden päälle oliivitahnaa ja perjantain burgereista yli jäänyttä tsatsikia.

Herkullinen kantarelliquiche

Lauantai-illan menu

Jälkiruoaksi valitsimme kunigatartartaletit, joka olikin sitten aikamoinen fiasko. Ensinnäkin lähes kaikki marjat oli kaupasta loppu, joten jouduimme tyytymään tylsästi mustikoihin ja mansikoihin. Toiseksi en omista tartalettivuokia, joten teimme tästäkin yhden ison piiraan. Kolmanneksi päätimme sivuuttaa reseptissä kohdan "Siirrä kerma-suklaaseos vetäytymään kylmään seuraavaan päivään asti". 

Saimme kyllä jäähdytettyä kerma-valkosuklaaseoksen, mutta ilmeisesti vuorokausi jääkaapissa on jotenkin oleellinen seoksen vaahtoutumisen kannalta. Seos ei nimittäin vaahtoutunut lainkaan ja niinpä me söimme piirakkapohjaa ja marjoja valkosuklaakastikkeella... Jätin osan seoksesta jääkaappiin ja kokeilin vaahdottamista seuraavana päivänä uudelleen. Ja kyllä, se toimi! Jos joku tietää, kuulisin mielellään mitä ihmettä seokselle tapahtuu jääkaapissa vuorokauden aikana? :)

Epäonnistunut yritys

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...