sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Oyster sauce rice

Olen aina tykännyt valtavasti riisistä! Aasiassa reissatessa ihastelen aina erilaisia maukkaita riisiruokia, kuten malesialainen nasi goreng tai korealainen bibimbab. Jostain syystä Suomessa ei mistään saa niin hyvää riisiä kuin Aasian maissa. Harmi. Mistäköhän se johtuu? Valmistustavasta vai raaka-aineista? Onko riisi siellä jotain täysin eri lajiketta mitä meiltä ei saa tai jotenkin tuoreempaa ja siksi itsessään jo paremman makuista?

Kotikokkailua varten ostin joltain Aasian matkalta pienen Asian Rice Dishes -kirjan. Kokeilin siitä osterikastikkeella maustetun riisin reseptiä ja se toimi oikein hyvin kalan lisukkeena. Alkuperäisessä ohjeessa tähän lisättiin vielä katkarapuja. Nyt kuitenkaan en halunnut riisin olevan liian ruokaisa, joten jätin katkikset pois.

Oyster sauce rice (2:lle)
2 rkl öljyä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
5 cm pala punaista chiliä
2 rkl osterikasstiketta
1 dl mungpavun ituja
150 g kiinankaalia
1/2 porkkana
300 g keitettyä riisiä
1/2 tl valkopippuria

Keitä ensin riisi. Silppua sipulit ja viipaloi chili ohuiksi renkaiksi. Silppua kiinankaali ja pilko porkkana mahdollisimman ohuiksi tikuiksi. Kuumenna öljy wokkipannussa ja kuullota silputtu sipuli ja valkosipuli. Lisää chili ja osterikastike, kääntele pannussa kunnes chili hieman pehmennyt. Lisää joukkoon kaali, idut  ja porkkanat. Kypsennä samalla käännellen parin minuutin ajan. Lisää lopuksi samalla sekoittaen keitetty riisi ja mausta valkopippurilla. 

Joukkoon voi lisätä myös esimerkiksi katkarapuja tai kanaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...