sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Italian makuja jauhelihakeitossa

Ryhdyin heti aamupäivästä kokkaushommiin. Päätin helpottaa ensi viikon arkea ja tehdä ison kattilallisen keittoa, josta riittää useammaksikin päiväksi. Olin ostanut kaupasta ainekset ihan perinteistä jauhelihakeittoa varten, mutta keittoa tehdessä keksinkin tuunata sitä kaapista löytyneellä tomaattimurskalla ja pestolla.

Pestonokare antaa hyvää makua keittoon

Suurin piirtein tällä ohjeella keitto lopulta syntyi:

Pestoinen jauhelihakeitto
8 perunaa
3 porkkanaa
1/2 punainen paprika
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
400 g jauhelihaa
reilu litra vettä
2 annosta Fond Du Chef Beef -naudanlihafondia
2 pss pakastemaissia
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
3-4 rkl pestoa
mustapippuria

Paloittele kuoritut perunat, porkkanat, paprika ja sipulit. Kuumenna öljy isossa kattilassa. Ruskista jauheliha ja lisää sipulit ja paprika. Anna kypsyä muutama minuutti. Lisää kattilaan vesi ja fondi. Kun vesi kiehahtaa lisää perunat ja porkkanat. Anna kiehua viitisen minuuttia. Lisää sen jälkeen loput ainekset ja keitä kunnes perunat ja porkkanat ovat kypsiä. Lisää vettä tarvittaessa. Tarjottaessa lisää annoksiin vielä nokare pestoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...