lauantai 30. heinäkuuta 2011

Tuplasynttärit

Tällä viikolla on juhlittu jo kahdet synttärit. Äitini ja koiramme Lotta täyttivät nimittäin vuosia, vieläpä samana päivänä :)

Äidille vein synttäriylläriksi porkkanamuffinsseja. Näitä en ollutkaan ennen testannut, mutta ihan hyvin onnistuivat. Reseptin poimin kirjasta nimeltä Muffinit ja jogurttipirtelöt. Pikkusen tuli alkuperäistä ohjetta kuitenkin muokattua. Alkuperäisessä ohjeessa oli muun muassa käytetty saksanpähkinää, jonka korvasin mantelilla. Lisäksi askartelin vielä pienet marsipaaniporkkanat muffinsseja koristamaan.

Valmiit porkkanamuffinssit matkalla synttärisankarille

Porkkanamuffinssit (14 kpl):
6,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1/2 tl suolaa
200 g suolatonta voita
1 dl fariinisokeria
2 dl sokeria
2 dl maitoa
2 kananmunaa
3 porkkanaa
2,5 dl mantelirouhetta

Kuorrutus:
100 g Philadelphia-juustoa
4 rkl suolatonta voita
350 g tomusokeria
1 tl sitruunamehua

Muffinssitaikina valmistumassa

Sekoita jauhot, leivinjauhe, kaneli ja suola isossa kulhossa. Vaahdota toisessa kulhossa huoneenlämpöinen voi ja sokeri, vatkaa joukkoon munat ja lisää maito. Tee kuivien ainesten keskelle kolo ja kaada siihen munaseos. Sekoita varovasti, kunnes ainekset ovat sekoittuneet hyvin. Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi, nostele raaste ja 1,5 dl mantelirouhetta (säästä loput koristeluun) taikinan joukkoon. Lusikoi taikina isohkoihin muffinssivuokiin täyttämällä ne miltei yläreunaan saakka. Paista muffinsseja 180 asteessa 25 minuuttia. Valmista
sillä aikaa kuorrutus. Notkista juusto ja voi vatkaimella ja sekoita joukkoon tomusokeri. Vatkaa ainekset pehmeäksi ja mausta sitruunamehulla.
Levitä kuorrute hieman jäähtyneiden muffinssien pinnalle ja
ripottele päälle mantelirouhetta.

Pienet porkkanat :)

Muffinsseihin tein siis koristeeksi pieniä marsipaaniporkkanoita. Niitä oli hauska väsätä :) Ensin piti sekoittaa punaisesta ja keltaisesta marsipaanista sopivan oranssia ja sitten pääsi muotoilemaan pikkuporkkanoita. Päähän vielä tupsu vihreää niin porkkanat oli valmiit.

Äiti tykkäsi muffinsseista, mutta saman päivän toisella synttärisankarilla oli vähän erilaiset herkut. Lotta nimittäin sai mieheni tekemän nakkikakun! Lotan synttärikakun teko on ollut mun miehen vastuulla joka vuosi...ja vuosi vuodelta syntyy entistä hienompi, isompi ja maistuvampi kakku :)

Kolmevuotias Lotta ja hieno synttärikakku

6 kommenttia:

  1. Kauneimpia porkkanakakkusia joita olen nähnyt. Tämähän on minun suosikkileivokseni/kakkuni.. valitsen aina porkkanakakun jos mahd. :) Ihana tämä Lotta ;P

    VastaaPoista
  2. Oi kiitoksia kovasti :) Porkkanakakut ym. on kyllä aina varmasti maistuva valinta..niin hyvää, vaikka taikinaa tehdessä sitä ei aina uskoisikaan! Tuntuu niin oudolta lisätä porkkanaraastetta makean taikinan joukkoon ;)
    Heh, Lotta oli aika ylpeä kakustaan!

    VastaaPoista
  3. Noi marsipaaniporkkanathan on vähän ku muovailuvahalla muotoilis :D Tuliko lapsuus mielee? ;D Ja voi lotta on niin ihana! Varmasti oli innoissaan kakusta :D

    VastaaPoista
  4. Hih, mun teki mieli alkaa tehä noille porkkanoille kaveriks pupuja ja kaikkee ;) ..lapsi on terve kun se leikkii, ja enhän mä oo vielä ees 30v :)
    Lotta oli superinnoissaan, näytti kakku maistuvan :)

    VastaaPoista
  5. Kyllä muffinssit oli nameja ja nättejä :) Kiitos vielä kerran! Ja hieno on kyllä Lotankin kakku. Terkuin, Mamma

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...