keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Ruokatorstai - maaliskuu

Maaliskuun ruokatorstaina oltiin kokoonnuttu Juureen. Suomalaiseen ruokaan keskittyvä Juuri on tunnettu erityisesti sapaksistaan, jotka heidän oman määritelmänsä mukaan ovat "pieniä suomalaisia alkupalasia, joiden juuret ovat suomalaisessa ruokaperinteessä ja ruoan valmistamisessa käsityönä". Toisin sanoen sapakset ovat siis suomalaisia tapaksia.

Ja niitähän piti tietenkin testata. Itselleni valitsin neulamuikkuja mausteöljyssä sekä luomuhernetankoja meiramimajoneesin kera. Moni tilasi myös tuoremakkaroita ja voi että niistä lähti niin hyvät tuoksut, että meinas vähän annoskateus iskeä :)

Juuri tarjosi herkullisia sapaksia (lähde)

Sapasten jälkeen pääruoaksi valitsin luomunaudan entrecotepihvin, joka tarjottiin valkosipulisten lisukkeiden kanssa. Jälkkäriksi puolestaan otin porkkanakakun, joka osoittautui hieman pettymykseksi. Jotenkin liikaa yritystä, kun oli ympärille oli rahkajäätelön lisäksi laitettu kaikenlaisia kastikkeita ym. Porkkanakakku kun olisi mun mielestä parasta ihan sellaisenaan.

Kaiken kaikkiaan Juuresta jäi kuitenkin hyvät fiilikset. Seuraavalla visiitillä meinaan kuitenkin keskittyä pelkästää sapaksiin, ne kun oli ehdottomasti koko aterian parasta antia :)

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...