Valkosipulinen täyte ja panerointi kuuluu Kievin kanaan |
Kievin kana (4 kpl)
4 kpl ohuita broilerin rintaleikkeitä
50 g voita
3 valkosipulinkynttä
2 rkl tuoretta persiljaa silputtuna
8 valkopippuria rouhittuna
1 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1/2 tl valkopippuria
1 kananmuna
1 dl korppujauhoja
öljyä ja voita paistamiseen
Täytteet pysyi kivasti kanaleikkeiden sisällä |
Nuiji broilerileikkeet ohuiksi tuorekelmun välissä. Sekoita murskattu valkosipuli ja silputtu persilja pehmeän voin joukkoon. Siirrä maustevoi jääkaappiin tai pakastimeen jähmettymään. Sekoita vehnäjauhot, suola ja pippuri lautasella. Riko toiselle lautaselle kananmuna ja vispaa rakenne rikki. Laita korppujauhot kolmannelle lautaselle. Annostele maustevoi kanaleikkeiden keskelle ja taita leikkeet kahtia siten, että voi piiloutuu kunnolla. Kuumenna öljy ja voinokare paistinpannulla. Pyörittele kanat ensin vehnäjauhoseoksessa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Paista leikkeiden pinta keskilämmöllä kauniin ruskeiksi. Siirrä leikkeet uunivuokaan ja kypsennä vielä uunissa 175 asteessa 5-10 minuuttia.
Kyllä kannatti kokeilla. Näistä tuli just sopivan rapeapintaisia ja täyte oli herkullisen valkosipulinen. Kanaleikkeiden kanssa tein yrttiperunoita. Maistuivat nekin :)
Tosiaan, eipä ole mullakaan tullut tehtyä, mutta vaikuttaa kyllä niin hyvältä että pitäisi pikimiten koittaa.
VastaaPoistaJoo, testaamaan vaan :) Leikkeet kannattaa nuijia mahdollisimman ohuiksi ja täytettä vois olla ehkä jopa pikkusen enenmmän...
Poista