lauantai 31. maaliskuuta 2012

Kievin kana

Tänään meillä syötiin Kievin kanaa (oikeammin kai Kiovan kana). Tuttu ruoka opiskeluajoilta, aina käytiin innolla syömässä jos koulun ruokalassa oli tätä tarjolla :) Kuitenkaan koskaan aiemmin en ollut itse tehnyt Kievin kanaa, mutta kun uusinta Me-lehteä selatessa tuli resepti vastaan niin pitihän sitä kokeilla. 

Valkosipulinen täyte ja panerointi kuuluu Kievin kanaan

Kievin kana (4 kpl)
4 kpl ohuita broilerin rintaleikkeitä
50 g voita
3 valkosipulinkynttä
2 rkl tuoretta persiljaa silputtuna
8 valkopippuria rouhittuna
1 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1/2 tl valkopippuria
1 kananmuna
1 dl korppujauhoja
öljyä ja voita paistamiseen

Täytteet pysyi kivasti kanaleikkeiden sisällä

Nuiji broilerileikkeet ohuiksi tuorekelmun välissä. Sekoita murskattu valkosipuli ja silputtu persilja pehmeän voin joukkoon. Siirrä maustevoi jääkaappiin tai pakastimeen jähmettymään. Sekoita vehnäjauhot, suola ja pippuri lautasella. Riko toiselle lautaselle kananmuna ja vispaa rakenne rikki. Laita korppujauhot kolmannelle lautaselle. Annostele maustevoi kanaleikkeiden keskelle ja taita leikkeet kahtia siten, että voi piiloutuu kunnolla. Kuumenna öljy ja voinokare paistinpannulla. Pyörittele kanat ensin vehnäjauhoseoksessa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Paista leikkeiden pinta keskilämmöllä kauniin ruskeiksi. Siirrä leikkeet uunivuokaan ja kypsennä vielä uunissa 175 asteessa 5-10 minuuttia.
 
Rapsakan kuoren alta löytyy herkullinen täyte

Kyllä kannatti kokeilla. Näistä tuli just sopivan rapeapintaisia ja täyte oli herkullisen valkosipulinen. Kanaleikkeiden kanssa tein yrttiperunoita. Maistuivat nekin :)

2 kommenttia:

  1. Tosiaan, eipä ole mullakaan tullut tehtyä, mutta vaikuttaa kyllä niin hyvältä että pitäisi pikimiten koittaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, testaamaan vaan :) Leikkeet kannattaa nuijia mahdollisimman ohuiksi ja täytettä vois olla ehkä jopa pikkusen enenmmän...

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...