keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Pikku posteljooni

Meilläpä postit kannetaan ihan keittiöön asti! Oma pieni postinkantajamme pitää huolen siitä, että päivän tuoreimpia uutisia ei tarvitse itse noukkia eteisestä niiden tipahtaessa postiluukusta sisään.

Lotta on toiminut posteljoonina jo jonkin aikaa ja ahkeran harjoittelun tuloksena tytön työ on nykyään jo ammattimaisen tarkkaa ;) Jokainen postiluukusta tullut lehti, kirje, kortti ja mainoslappunen kannetaan yksitellen keittiöön ilman suurempia vaurioita. Harjoittelun alkuvaiheessa muutamat lähipizzerian mainokset tuhoutuivat lukukelvottoman pieneksi silpuksi, mutta nykyään posti saapuu täysin ehjänä perille asti :D

Postinkantaja työssään

On kyllä hauskaa seurata miten tällaisesta pienestä asiasta voi koira olla niin innoissaan ja mielissään! Huomaa, että Lotta haluaa olla hyödyksi ja konkreettisten tehtävien suorittaminen on sille palkitsevaa puuhaa :)

Koska postin kantaminen on osoittautunut näinkin mieluisaksi puuhaksi, ollaan osaamista alettu laajentamaan hiljalleen myös pyykkien roudaamisen suuntaan. Kun ottaa sukat pois jalasta ja sanoo "vie koriin", Lotta nappaa sukat suuhunsa, juoksee kylpyhuoneeseen, nousee pyykkikoria vasten ja tiputtaa sukat sinne :) Niin, tai näin käy tässä vaiheessa vasta silloin tällöin.. Homma vaatii vielä pikkusen harjoittelua, sillä sukilla leikkiminen tai niiden syöminen on Lotan mielestä myös yhtä hauskaa ;) Samoin puhtaiden sukkien varastaminen pyykkitelineestä tuntuu toisinaan kiinnostavan enemmän. Mutta eiköhän harjoitus tee mestarin tässäkin lajissa!

4 kommenttia:

  1. Vautsi!! :D Taitava ja sulonen Lotta ;) kuinka kauan on menny opettaa noita? ja Miten te alotitte ton? :) Romi on tosi taitava niissä, mitä sille pienenä koulutettiin, mut ei se kyllä mitään NOIN hienoa osaa!! On monesti tehny mieli opettaa sille jotain tollasta, mut ei kyllä mun kärsivällisyys riitä...

    VastaaPoista
  2. No tää opettelu lähti oikeestaan siitä, että aluks Lotta kävi varastamassa postit repiäkseen ne.. ;/ Sitten aattelin, että täytyy kehitellä sille jotain vaihtoehtoista tekemistä niihin liittyen. Niinpä aloin palkita sitä herkuilla aina kun se otti postin suuhunsa, mutta siis ennen kuin se ehti repiä sen. Sitä toistamalla (en ees muista kuinka kauan) repimisen hauskuus unohtui ja koko homman ilo olikin siinä, että sai herkun tai ainakin kehuja kun tiputti postin suustaan :) Tästä pikkuhiljaa muodostui lopulta tapa, että Lotta tuo postit keittiöön tai suoraan mulle :) Herkkuja ei palkaksi enää tarvita. Niin hauskaa puuhaa toi Lotan mielestä on, että tekee sitä ihan vaan tekemisen riemusta :D

    VastaaPoista
  3. Niin, totta, toistoahan se vaan vaatii :D Hyvä et keksit sille tollasen vaihtoehtosen puuhan ;P Se on tosi söpö noissa kuvissa :)!

    VastaaPoista
  4. Joo, sitähän se, toistoa toiston perään. Heh, Lotta on aika haastava kuvattava..tollanen musta karvakasa, jolla ei näy ees silmiä ;)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...