lauantai 9. huhtikuuta 2011

Pihvi ja uunikasvikset

Viikonlopun herkkuateriaksi paistettiin kunnon pihvit ja niiden kanssa tehtiin uunikasviksia. Hyvä pihvi ei paljon muuta seuraksi kaipaakaan. Pinnalle vaan valkosipulista maustevoita ja kasvikset kylkeen - nam!

Valkosipulilla ja yrteillä maustettu voi kruunasi aterian

Uunikasvikset tuunasin tällä kertaa lisäämällä sekaan aurinkokuivattua tomaattia. Öljynä käytin tomaattien omaa basilikalla maustettua öljyä, kätevää ja maukasta.

Uunikasvikset: 
1 purjo
1 paprika
2 porkkanaa
1 pieni bataatti
1 pieni kesäkurpitsa
aurinkokuivattuja tomaatteja basilikaöljyssä
mustapippuria
suolaa

Pilko kaikki kasvikset uunin kestävään vuokaan. Kuutioi aurinkokuivatut tomaatit (voit myös käyttää valmiita kuutioita). Sekoita tomaatit ja noin 2 rkl tomaattien öljyä kasvisten joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.
Paista 225 asteessa puolisen tuntia kunnes kasvikset ovat kypsiä.
Kääntele kasviksia kerran kypsentämisen aikana.

Kasvikset paahtuivat maukkaiksi uunissa

Naudan ulkofileepihvit paistettiin mediumiksi kuumalla pannulla juuri ennen kuin uunikasvikset otettiin pois uunista. Noin tuntia ennen paistamista lihan pinta maustettiin vasta rouhitulla mustapippurilla ja ripauksella suolaa. On tärkeää muistaa ottaaa liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen paistamista!

Pihvi sai pippurisen pinnan

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköistä! Mitä ohjelmaa käytät kuvakollaasien tekemiseen? =)

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia :) Ite ihastelin sun kivoja virkkaustöitä! Jospa saisin kadonneen ispiraation taas syttymään..talvella aloin virkkaamaan torkkupeittoa, mutta innostus lopahti ja puolivalmis peitto odottaa edelleen tekijää ;)
    Kollaasien tekemiseen käytän PhotoScapea, nopea, näppärä ja ilmainen - voin suositella siis!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...