ateria oli valmis nautittavaksi :)
Tunapihvi |
Tonnikalafileitä paistaessa pitää olla tarkkana. Jos pihvejä paistaa liikaa, niistä tule kuivia. Kala saa siis jäädä sisältä hieman punertavaksi!
Tonnikalapihvit (2:lle):
2 kpl tuoreita tonnikalafileitä
3 rkl soijakastiketta
3 rkl tuorepuristettua appelsiinimehua
1 tl juoksevaa hunajaa
1 valkosipulin kynsi
n. 1/4 tl inkivääritahnaa
mustapippuria
suolaa
Sekoita soija, appelsiinimehu ja hunaja keskenään. Silppua kuorittu valkosipulin kynsi ja lisää inkivääritahnan kanssa marinadin sekaan. Anna tonnikalafileiden maustua marinadissa puolesta tunnista tuntiin. Ota marinadi talteen paistoa varten. Pyyhi ylimääräinen marinadi ja erityisesti valkosipulipalat pois tonnikalan pinnasta. Mausta pinta kevyesti suolalla ja vasta rouhitulla mustapippurilla.
Paista pihvit kuumalla pannulla pari minuuttia molemmin puolin.
Valele pihvejä marinadilla kerran paiston aikana.
Paista pihvit kuumalla pannulla pari minuuttia molemmin puolin.
Valele pihvejä marinadilla kerran paiston aikana.
Tonnikalapihvejä paistetaan vain muutama minuutti |
Tomaatti-sipuli lisäke:
1 pieni salottisipuli
6-8 kirsikkatomaattia
mustapippuria
oliiviöljyä
Silppua sipuli ja viipaloi kirsikkatomaatit pieniksi siivuiksi. Lorauta joukkoon hieman oliiviöljyä, sekoita ja rouhi mausteeksi mustapippuria. Annostele vasta paistettujen tonnikalapihvien päälle.
Tomaatti-sipuli lisäke maistuu tonnikalan kanssa |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti